Prepucavanja

Primirje na čelu Volkswagena

AutoMoto / Flash | 27. 04. 2015. u 12:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Volkswagena Ferdinand Piëch zaustavio je "prekomjerno granatiranje" izvršnog direktora Martina Winterkorna čime je u vrhu te kompanije, barem za sada, postignuto primirje, piše Poslovni Dnevnik.

Piëch je prekinuo svoju medijsku šutnju nakon izjave od prije dva tjedna da se distancira od Winterkorna i njemačkom tjedniku Spiegel u petak izjavio kako mu nije bila namjera srušiti izvršnog direktora.

"Winterkorn i ja smo razgovarali prošli tjedan i složili se o nastavku naše suradnje", kazao je Piëch dodavši kako nije radio pritisak da Winterkorn ode.

Piëchov austrijski ured potvrdio je medijima izjavu iz Spiegela, ali ju je odbio dodatno pojasniti. Podsjetimo, njegovu prijašnju izjavu o distanciranju od šefa kompanije mnogi su protumačili kao "Judin poljubac", a Piëch je tom izjavom izazvao gotovo sablazan u korporativnoj Njemačkoj.

Štoviše, njemačka tiskovna agencija DPA i televizijska postaja NDR nedavno su objavili kako Piëch stvara preduvjete da smjeni Winterkorna na skupštini dioničara 5. svibnja. Međutim, promjena stava VW-ova patrijarha možda je izazvana snažnom podrškom koju je Winterkorn zadobio.

Nadzorni odbor u kojem sjede predstavnici radnika, zatim pokrajine Donje Saske u kojoj je sjedište VW-a te Wolfgang Porsche, predsjednik Porschea, jednoglasno je stao iza Winterkorna, navodi Poslovni Dnevnik. Obitelji Piëch i Porsche drže ukupno 51 posto dionica dok Donja Saska ima petinu udjela u drugom svjetskom proizvođaču automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close