LIDAR sustav

Predstavili taksi službu s autonomnim vozilima za vožnju od vrata do vrata

AutoMoto / Flash | 16. 11. 2016. u 08:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim znanstvenika s Nacionalnog sveučilišta u Seulu razvio je novu napredniju inačicu svog autonomnog taksi vozila Snuber, koja je očekivano dobila ime Snuber 2.

Novo autonomno vozilo bazirano je na Hyundai Genesis automobilu u sedan izvedbi. U odnosu na spomenutu prvu inačicu autonomnog vozila, nova Snuber 2 inačica je u mogućnosti pratiti objekte u pokretu, smanjiti mogućnost sudara, voziti uskim ulicama te, što je najvažnije, može prepoznati svjetla na semaforu i prometne znakove na kojima je istaknuto ograničenje brzine, piše Bug.hr.

Također, u stanju je potpuno samostalno odvesti putnike točno do ulaza u njihove domove. Sve navedeno moguće je zahvaljujući laserskom LIDAR sustavu (Light Detection and Ranging) koji prepoznaje okolinu oko vozila i ključan je element u radu autonomnih vozila.

Voditelj razvoja Snuber 2 autonomnog vozila, Seo Seung-woo, ujedno i profesor na Nacionalnom sveučilištu u Seulu, ističe kako prototip Snuber 2 već dvije godine vozi po kampusu sveučilišta bez jednog incidenta ili nesreće i dosad je prešao oko 10 tisuća kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close