Lijepo vrijeme

Povećan broj biciklista i motorista na cestama, više vozila prema izletištima

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
AutoMoto / Flash | 17. 03. 2019. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog povoljnih vremenski prilika povećan je broj motociklista i biciklista na cestama, pa iz BIHAMK-a savjetuju vozačima pojačan oprez. Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta na putevima prema lokalnim izletištima. 

Na planinskim prevojima, kao i u usjecima, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja. 

Jednom trakom prometuje se i na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacijskih radova. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  


  

Kopirati
Drag cursor here to close