Teaser skice prije Ženeve

Potpuno električni Škoda Vision iV koncept

Dok Škoda za Salon automobila u Ženevi sprema svoju novu zvijezdu Kamiqa, tvrtka će također idući mjesec predstaviti i koncept nadolazećeg električnog SUV-a.
AutoMoto / Flash | 13. 02. 2019. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škodin potpuno električni koncept Škoda Vision iV koji je postavljen na MEB platformu VW grupe vjerojatno će se pretvoriti u električni coupe-SUV koji će biti spreman za proizvodnju do 2021.

Dok Škoda za Salon automobila u Ženevi sprema svoju novu zvijezdu Kamiqa, tvrtka će također idući mjesec predstaviti i koncept nadolazećeg električnog SUV-a.

Nazvan Škoda Vision iV, to je nastavak koncepta Vision E iz 2017. godine. Govoreći za Auto Express na prošlogodišnjem pariškom sajmu automobila, generalni direktor Škode, Bernhard Maier rekao je: "Prvi namjenski proizvedeni EV iz Škode ponudit ćemo u dva stila karoserije. Prvi će biti blizu veličine Kodiaq-a, a drugi će biti onaj koji zadovoljava potrebe emocionalnog dizajna kupaca".

Foto: Skoda Design / Škoda Vision iV

Teaser skice, iako nisu potvrđene od strane Škode, izgleda da pokazuju taj drugi, emotivniji dizajn. Na skicama se mogu vidjeti oštriji oblik branika, kao i redizajnirana LED svjetla, sprijeda i straga kako bi se neglasio sportski pogled na Vision E koncept. Retrovizori na vratima zamijenjeni su aeaerodinamičnijim sustavom koji se temelji na bočnim kamerama, dok će novi koncept biti postavljen na 22 inčne aluminijske naplatke s pet krakova. Unutrašnjost još uvijek nije otkrivena.

Iz Škode su kazali kako u sljedećih nekoliko godina ulaže gotovo 2 milijarde funti u "alternativne pogonske sustave", a cilj im je da do 2022. godine ponude više od 10 elektrificiranih modela.

 

Kopirati
Drag cursor here to close