Ugaženi snijeg

Poteškoće u prometu: Jak vjetar pravi manje snježne nanose

AutoMoto / Flash | 11. 03. 2017. u 08:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugaženog snijega na kolniku ovog jutra ima na putnim pravcima Livno - Glamoč - Mrkonjić Grad i Bosanski Petrovac - Drvar.

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično pravi manje snježne nanose. Na ostalim putnim pravcima u BiH kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima, upozorava se na moguću poledicu na dionicama u planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima.

Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima koji vode preko planinskih prijevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Na putevima u južnim krajevima, vozači se upozoravaju na jake udare vjetra.

Na autoputu A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta prometuje se sporije, u oba smjera jednom trakom.

Apelira se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tijekom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno prometuje usporeno.

Kopirati
Drag cursor here to close