Nova generacija

Posljednja saznanja o novoj Mercedes-Benz G klasi

AutoMoto / Flash | 10. 11. 2016. u 11:11 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova generacija legendarne G klase bi premijerno trebala biti predstavljena sljedeće godine na frankfurtskom auto salonu. Prema posljednjim saznanjima radit će se o automobilu koji će biti temeljito izmijenjen u odnosu na sadašnji model, a to će se prvenstveno odnositi na promjene šasije i uređenja interijera te razine opremljenosti, piše Autonet.hr.

Prije svega vrijedi reći kako će veća upotreba aluminija, umjesto čelika, donijeti smanjenja mase vozila za oko 300 do 400 kg u usporedbi sa sadašnjom generacijom. Također, očekuje se i modernizacija ovjesa koji bi trebao povećati stabilnost i udobnost vozila, a tu je i novi elektromehanički upravljač. Nadalje, širina automobila će biti proširena za oko 10 cm što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine

Vanjski dizajn ne trebao biti značajno izmijenjen, odnosno novitet će zadržati prepoznatljivi kutijasti izgled, već više dorađen i usuglašen s posljednjim kretanjima mercedesovog vanjskog dizajna. Nova LED svjetla i izražajna maska motora će vjerojatno biti najupečatljiviji dio interijera. Unutrašnjost će proći kroz značajnije promjene, odnosno trebao bi biti većinom preuzet interijer iz C i E klase te s posljednjim naprednim sigurnosnim sustavima i sustavima pomoći vozaču.

Ponudu motora će činiti novi mercedesovi 6-cilindrični 3,0-litreni benzinski i dizelski motori koji bi trebali debitirati u E i S klasi, a svi bi trebali biti upareni s 9-stupanjskim 9G-tronic automatskim mjenjačem. Također, u ponudi će se naći i AMG verzija s 4,0-litrenim V8 bi-turbo pogonskim strojem.

Početak prodaje nove G klase se očekuje u prvoj polovici 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close