Jaguar XE

Poslastica iz Jaguara sa 500 KS

AutoMoto / Flash | 19. 02. 2017. u 15:11 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudeći prema informacijama koje zadnje vrijeme nalazimo na različitim izvorima, Jaguarov odjel za specijalna vozila priprema novu zanimljivost. Naime, ponukani jako dobrim rezultatima sportskih izvedenica, s oznakama SVR, modela F-Type te Range Rover, britanska marka sličan 'set-up' priprema i za najnoviji model u ponudi - XE, piše AMS.

Prema navodima AutoExpressa, navodno je cilj motor poznat iz modela F-Type SVR ugraditi i u XE, a čime bi ušli u segment premium rivala poput BMW-ovog modela M3 ili Mercedes-Benzovog C63 AMG. Tako bi Jaguarov XE trebao rabiti 5-litreni kompresorom opremljen V8 motor koji će isporučivati više od 500 konjskih snaga. Vjeruje se da bi ubrzanje do 100 km/h trebalo biti ispod 4 sekunde.



Čvršće podešen automobil trebao bi rabiti pogon na sva četiri kotača, a zahvaljujući kojem će masa kompletnog vozila od 1505 kilograma porast za dodatnih 50 kg. Kako bi doživljaj bio još bolji, ugraditi će i elektronski kontroliranu blokadu stražnjeg diferencijala, kao i nove opruge i amortizere.

Navodno će biti dostupan sa 6-stupanjskim ručnim, ali i 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. U skladu s novim pogonskim strojem, agresivniji dizajn bi trebao biti prisutan na eksterijeru, s novim odbojnicma, maskom hladnjaka, ali i spuštanjem podnice bliže tlu, kako bi se dobila niža točka gravitacije. Stražnji spojler, uz vizualni element, treba pomoć i boljem prianjanju uz podlogu.

Kopirati
Drag cursor here to close