Najprodavaniji model

Porsche napravio milijuniti Cayenne

Cayenne je u proteklih 18 godina imao veliki uspjeh, a Coupe verzija se pojavila 2019. godine i već čini četvrtinu svih narudžbi Cayennea.
AutoMoto / Flash | 10. 12. 2020. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Porsche proslavlja veliki jubilej nakon što je proizvela milijuniti primjerak modela Cayenne.

Kada spomenemo Porsche uglavnom se priča o modelu 911, ali u posljednje vrijeme njemački gigant sve veću pažnju posvećuje SUV modelima, pošto su uz pomoć Volkswagena napravili "kaos".

Porsche je analizirao tržište o ideji SUV modela, a nakon dodatne interne analize i pozitivnih odgovora prikupljenih istraživanjem, Cayenne je dobio "zeleno svjetlo" za proizvodnju.

Prodaja prve generacije Cayennea je počela sada već daleke 2002. godine, pa je za kratko vrijeme postao najprodavaniji Porscheov model.

Cayenne je u proteklih 18 godina imao veliki uspjeh, a Coupe verzija se pojavila 2019. godine i već čini četvrtinu svih narudžbi Cayennea. Iz Porschea tvrde da je drugačiji u vožnji u odnosu na "konvencionalni" model.

Viđen je i koncept Cayenne Cabriolet koji nije našao put do serijske proizvodnje. Milijuniti primjerak modela je Cayenne GTS u Carmine crvenoj boji, a ide u ruke njemačkog kupca, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close