TOP TEN

Porsche BH podržava organizaciju Međunarodnog natjecanja svjetskih karatista GRAND PRIX SARAJEVO 2022

Ugovor je sklopljen između organizatora turnira, Karate kluba Respect, i kompanije Porsche BH d.o.o.
AutoMoto / Flash | 17. 01. 2022. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Imajući u vidu da natjecatelji iz Bosne i Hercegovine briljiraju na svjetskim natjecanjima u borilačkim vještinama, kompanija Porsche BH d.o.o će podržati organizaciju događaja GRAND PRIX SARAJEVO 2022 koja će biti održana u Sarajevu.

Događaj će se održati u Sportskoj dvorani Goran Čengić i trajat će od 26. do 27.03.2022. godine.

Ugovor je sklopljen između organizatora turnira, Karate kluba Respect, i kompanije Porsche BH d.o.o.
 
Treba naglasiti da se radi o međunarodnom turniru koji ima za cilj promoviranje karatista iz Bosne i Hercegovine koji iz godine u godinu osvajaju značajne medalje.
Sama činjenica da je na turniru predviđen nastup više od tisuću natjecatelja iz deset zemalja, te da će s biti održan spektakl pod nazivom TOP TEN,  govori  o tome da je događaj vrijedan pažnje.

TOP TEN predstavlja susret deset najboljih karatista svijeta i trenutnih olimpijaca koji će svoje umijeće odmjeriti i pokazati sve vrijednosti karate sporta.

''Drago nam je da je firma Porsche BH prepoznala naša nastojanja da iz Bosne i Hercegovine pošaljemo pozitivnu poruku s jednim ovako značajnim događajem'', istakno je Nermin Potur, glavni organizator događaja.

''Kao bivši karatista, potpuno sam svjestan koliko truda, odricanja, volje i želje je potrebno da dođete među prvih TOP 10, a mi ćemo imati priliku uživati gledajući sve čari karate sporta, ovog puta uživo u Bosni i Hercegovini.

S druge strane, vodeći se i činjenicom da smo lider i pionir u elektromobilnosti na tržištu Bosne i Hercegovine, odlučno smo podržali ovaj događaj. Ovo je idealan trenutak za lansiranje novog brenda MOON POWER na tržište Bosne i Hercegovine,  koji posluje u sklopu Porsche Holding grupacije.

Startamo u 2022.godini sa još dinamičnijom strategijom ponude iz koncepta elektromobilnosti, gdje ćemo našim klijentima ponuditi širok asortiman električnih punionica, kako za fizička lica i kućnu upotrebu, tako i za kompanije koje žele u svome voznom parku imati električna vozila.

Infrastruktura je jedan od najvažnijih preduvjeta za masovniju upotrebu električnih vozila, što će u konačnici uticati na smanjenje zagađenja koje dolazi iz transporta.

Kako se u sportu kaže „u zdravom tijelu zdrav duh“, tako sada koristim priliku da kažem da u atraktivnom poslovnom ambijentu želimo stvarati nove dodatne vrijednosti“ kazao je Haris Muratović, projekt menadžer za brend MOON POWER.

''Nadamo se da će nadležne institucije počevši od Općina, Kantona, entiteta, a u konačnici i Državnih institucija sa gospodarstvom izgraditi povoljan poslovni ambijent za koncept elektromobilnosti'', naglasio je Muratović.


Kopirati
Drag cursor here to close