500 KS

Porsche 911 GT3 na Ringu oborio vlastiti rekord za 12 sekundi

AutoMoto / Flash | 10. 05. 2017. u 10:42 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi dan testiranja na legendarnom Nürburgringu Porsche je proslavio vrhunskim rezultatom svojeg novog GT3 modela, koji je prethodnikov osobni rekord popravio na 7 minuta i 12,7 sekundi...

Iz Stuttgarta nam stižu odlične vijesti. Legendarni Nordschleife, potpuno legalni cestovni 911 GT3, postavio je novi osobni rekord - 7 minuta i 12,7 sekundi, što je 12,3 sekunde brže od rekorda prethodnoga modela. U Porscheu su vrlo ponosni na ovaj rezultat, a Frank-Steffen Walliser izjavio je kako su dokazali ono što su htjeli, pišu 24sata.

"Postižući ovo vrijeme, jasno smo dokazali kako novi 911 GT3 nudi ne samo najbolje iskustvo vožnje, nego i vrhunske rezultate na Nordschleifeu. Glavni fokus bio je optimizirati kvalitetu i dojam vožnje i lagano ga optimizirati za maleno povećanje snage motora."



Novi GT3 također se oslanja na čistokrvnu trkaću opremu i tehnologiju, puno više nego prijašnji model. Pokreće ga novi, 4.0-litreni atmosferski motor sa šest cilindara zahvaljujući kojemu novi GT3 broji čak 500 KS. U standardnoj opremi su sustav skretanja stražnjih kotača, PDK automatski mjenjač i Michelin Sport Cup 2 N1 gume. Kao opcija za hardcore Porsche fanove, nudi se i 6-stupanjski ručni mjenjač preuzet s modela 911 R.

Novi GT3 do stotke juri samo 3,2 sekunde, a najveća brzina trebala bi se kretati oko 320 km/h. Potpredsjednik Motorsport i GT odjela Frank-Steffen Walliser izjavio je kako 'će oni vozači koji ovim autom uspiju brzo voziti po Ringu, moći brzo voziti i bilo gdje drugdje u svijetu.'

Kopirati
Drag cursor here to close