Novi

Porsche 911 GT3 Cup - Igračka za odabrane

AutoMoto / Flash | 24. 10. 2016. u 06:40 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Određeni proizvođači su ispisali lijepe stranice povijesti automobilskih utrka i još uvijek se tradicionalno natječu u različitim tipovima utrka. Mnogi od njih na taj način promoviraju svoju marku i stvaraju od nje brand čiji će modeli na temelju toga biti povezani s brzinom, snagom i izdržljivosti. Porsche je pojam automobila za stazu, a novi GT3 Cup je njihova najnovija kreacija, piše Dnevnik.hr.



Porsche ovakvim automobilima ne drži samo do svog imidža. Stvaranje ovakvog automobila trenira znanje inženjera i stvara im prostora za konstantni napredak u svim pogledima te testiranje novih tehnologija. Ujedno, ako su sposobni stvoriti ovakav automobil za stazu, logično je da su cestovne verzije, kojima nas Porsche oduševljava iz godine u godinu, pravi vozački raj na kotačima.

Od 1998. godine, kad su počeli s prodajom, prodali su sveukupno 3000 ovakvih primjeraka, a 911 GT3 Cup s vremenom postaje najprodavaniji GT automobil za utrke.



Da zaokružimo, Porsche od prodaje svojih GT3 Cup modela jako dobro zarađuje i osim natjecanja, ovo je jedan ogroman posao u kojem se vrte ogromni novci.

Novi 911 GT3 Cup predstavljen je nedavno na Pariškom salonu automobila i posljednji je u nizu modela redizajnirane 991 generacije. Ispod velikog spojlera (1.8 metara širine) ugodno se smjestio 4,0 litreni prirodno aspirirani šestak, poznat iz 911 GT3 RS-a. U odnosu na cestovni GT3 RS i njegovih 500 KS, u novom GT3 Cup-u je 485 KS. Performanse na stazi su još ekstremnije zahvaljujući povećanom aerodinamičnom potisku. Unutrašnjost automobila je naravno ogoljena i izbačeno je sve što nije “za život” toliko potrebno.



Uz to, konstrukcija automobila je uglavnom od aluminija i čelika pa je njegova sveukupna težina oko 1200 kilograma. Ono što je “za život” potrebno našlo je svoj prostor, uključujući standardno trkaći kavez, trkaće sjedalo ojačano oko glave i ramena te otvor na krovu za hitne slučajeve.

Proizvodi se na istoj proizvodnoj traci u Zuffenhausenu kao i ostatak 911 game, a zatim se šalje u Weissach na završnu obradu i testiranje. Svoj debi bi trebao imati sljedeće sezone u Porsche Mobil 1 Supercupu, koji je obnovio svoj ugovor kako bi se poticala natjecanja diljem Europe.



Također, trebao bi nastupati na njemačkim i sjeverno-američkim utrkama lokalnih Carrera Cup natjecanja prije nego što 2018. godine proširi svoj nastup u dodatnih 18 specijalnih trkaćih natjecanja diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close