Kamioni

Pokušava se riješiti problem gužvi na granicama

Teretna motorna vozila iz BiH, prije nego uđu u R. Hrvatsku, moraju kontaktirati poduzeće u R. Hrvatskoj i oni će im na granici osigurati dozvolu s kojom mogu prijeći granicu.
AutoMoto / Flash | 24. 03. 2020. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem rješavanja problema koji se pojavio u posljednje vrijeme na pojedinim graničnim prijelazima kada je u pitanju robni promet te ogromne gužve i kilometarska čekanja, ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić dogovorio je s ravnateljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske da teretna motorna vozila iz ''trećih zemalja'' koja tranzitiraju kroz Republiku Hrvatsku prilikom ulaska u BiH u pratnji hrvatske policije budu usmjerena na MGP Bijača, MGP Gradiška i MGP Šamac.

Nadalje, teretna motorna vozila iz BiH, prije nego uđu u R. Hrvatsku, moraju kontaktirati poduzeće u R. Hrvatskoj i oni će im na granici osigurati dozvolu s kojom mogu prijeći granicu.

Što znači da sva teretna motorna vozila koja idu u R. Hrvatsku po robu (uvoz/izvoz) mogu preko ostalih graničnih prijelaza kao do sada prijeći državnu granicu, samo što je sada potrebno da prije odlaska na put obavijeste poduzeće kako je navedeno.

Dogovor ravnatelja Galića i ravnateljstva MUP-a Republike Hrvatske je postignut kako bi se izbjegle ogromne gužve i promet nesmetano odvijao, navodi se u priopćenju iz GP BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close