Kraj vikenda

Pojačana frekvencija vozila na ulazu i izlazu iz BiH

AutoMoto / Flash | 14. 08. 2016. u 15:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema dužih zastoja u prometu na cestama u Bosni i Hercegovini, vremenski uvjeti su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apelirali su na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Vozače teretnih vozila napomenuli su da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički promet.

Podsjetili su da su u tijeku radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se prometuje usporeno - jednom trakom.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za promet je zatvorena petlja Mahovljani.

Zbog sanacijskih radova, sporije se prometuje i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija.

Zbog aktivnog klizišta na regionalnom putu R-414 Karanovac - Skender-Vakuf (u mjestu Ljubačevo), prometuje se naizmjenično - jednom trakom.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Doljani, a na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a su također apelirali na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Kopirati
Drag cursor here to close