Vikend

Pojačan promet vozila na GP Doljani, Bijača i Gabela Polje

AutoMoto / Flash | 07. 08. 2016. u 12:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na cestama.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obavezno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, na izlazu iz tunela Grab, promet se odvija usporeno jednom prometnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za promet je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama na magistralnom putu Cazin-Srbljani (M-4.2 i M-14) na snazi je obustava prometa danas do 22 sata. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu R-414 Banja Luka-Turbe u mjestu Ljubačevo, prometuje se jednom prometnom trakom, naizmjenično.

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Doljani, Bijača i Gabela Polje, zadržavanja su trenutno od 40 do 50 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Kopirati
Drag cursor here to close