Oprezno

Pojačan oprez na svim putnim pravcima zbog poledice

Zbog nepovoljnih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za vozila ukupne mase preko 3,5 t. na dionici R-419 Rakitno - Blidinje.
AutoMoto / Flash | 20. 12. 2018. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega i leda na kolovozu. Zbog niskih temperatura koje pogoduju formiranju poledice savjetuje se pojačan oprez na svim putnim pravcima. 

Zbog nepovoljnih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za vozila ukupne mase preko 3,5 t. na dionici R-419 Rakitno - Blidinje. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmijenjen je režim prometa na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru promet preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na tom lokalitetu prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje, prioćeno je iz IC BIHAMK-a.


Kopirati
Drag cursor here to close