Dakar 2019.

Počeo Rally Dakar: Nastupa i hrvatska posada

I Hrvatska ima svoje predstavnike. Osim posade Šaškin - Bitterman, na startu će biti i Boris Garafulić (55), čileanski Hrvat.
AutoMoto / Flash | 07. 01. 2019. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Započeo je Reli Dakar 2019. On se ove godine vozi samo u Peruu jer su Argentina i Čile morali odustati zbog štednje. Argentinci se pripremaju za Formulu 1, a Čileanci za relijaško SP, dok Bolivija nije ponudila odgovarajuću trasu organizatorima. Reli je preseljen iz Afrike zbog sigurnosnih problema 2009. godine. Kotizacija za nastup je iznosila 26.000 eura, piše 24sata.

I Hrvatska ima svoje predstavnike. Osim  posade Šaškin - Bitterman, na startu će biti i Boris Garafulić (55), čileanski Hrvat. On je prošle godine vrlo lako mogao biti u Top 5, a možda i na podiju relija Dakar, da nije bilo sudara i svađe s Yazeedom Al-Rajhiem.

Izgubili su oko osam sati dok su osposobili Mini za nastavak i tu je čileanski milijarder izgubio šansu za podij. Garafulićev pokojni otac, također Boris, inače je legenda čileanskog automobilizma.

Ovogodišnja utrka duga je oko 5500 kilometara. Vozi se deset etapa, start i cilj su u Limi.

Garafulić je i ove godine po kladionicama vrlo visoko, na 12.-13. mjestu favorita za pobjedu na ovom reliju.

Vlasnik rudnika, otac legenda čileanskog automobilizma

Jedan od najbogatijih ljudi u Čileu hrvatskih je korijena. Vlasnik je rudnika i strastveni relijaš s impresivnim rezultatima na zadnjih nekoliko relija Dakar: završavao je 11. pa 12., a prošle godine, na reliju koji je prolazio kroz Peru, Argentinu i Boliviju, završio je na vrlo dobrom 13. mjestu.

Na startu će kao suvozač pod hrvatskom zastavom biti i Tomislav Glavić. Rođeni Zadranin je suvozač Argentincu Martinu Maldonadu.

Utrka je počela u nedjelju navečer i završava 17. siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close