Stiglo je ljeto

Počele gužve: Čekanja na graničnim prijelazima do 40 minuta

AutoMoto / Flash | 23. 06. 2016. u 09:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povoljni uvjeti za vožnju i umjeren promet vozila karakteriziraju danas prometnu u situaciju u Bosni i Hercegovini.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktualne su do 15 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-6 Čapljina-Ljubuški, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-4 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Zbog održavanja vjerskog skupa “Sv.Ivo” u Podmilačju do sutra (24.06.) do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanske županije.

Iz istog razloga večeras do 22 sata i sutra (24.06.) od 06 do 16 sati zabranjen je promet teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka (na dionici Jajce-Crna Rijeka). U spomenutim terminima teretna vozila mogu prometovati alternativnim smjerovima, a vozači ovih vozila se molie da planiraju svoje putovanje u skladu sa najavljenim izmjenama u režimu prometa.

Na GP Bosanski Brod na prelazak granice u oba smijera čeka se od 30 do 40 minuta, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close