Širi tržište

'Plamingo' nakon Francuske, Njemačke i Italije 'napada' Švedsku

AutoMoto / Flash | 05. 03. 2014. u 08:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naredne godine počet ćemo raditi i autodijelove za "Volvo". To smatramo našim velikim uspjehom, jer smo s ovom kompanijom potpisali ugovor do 2022. godine. Zahvaljujući obučenim i visokoobrazovanim kadrovima još ranije smo osvojili tržišta Francuske, Njemačke i Italije. Sada je došao red i na Švedsku'', rekao je Samir Ćurić, vlasnik kompanije "Plamingo".

Ova kompanija upošljava 160 radnika i proizvodi auto dijelove od plastike za renomirane svjetske automobilske brendove poput "Peugeota", "Citroena", "Mercedesa", BMW-a, "Fiata", "Alfa Romea", piše današnji Dnevni avaz

"Plamingo" blizu 97 posto svojih proizvoda od plastične mase izvozi u zemlje Europske unije. Široka je lepeza proizvoda, a ukrasni dijelovi za autoindustriju zauzimaju visoko mjesto u proizvodnim pogonima ove kompanije.

Zahvaljujući Gračanliji Dini Čoliću, koji je dugo vremena živio i radio u Francuskoj, te njegovoj supruzi Francuskinji Lilland prije 10 godina trasiran je put za autoindustriju velikih zemalja.

''Za autoindustriju proizvodimo ukrasne plastične galvanizirane dijelove po najvišim svjetskim standardima. Mnogi kažu da smo u ovome najjači u jugoistočnoj Europi'', dodao je Ćurić, potvrđujući da iz "Plaminga" tjedno izlaze i po dva šlepera autodijelova i druge galanterije od plastike.

Kopirati
Drag cursor here to close