Mirsad Čamdžić

Parlament FBiH odbio donirati auto koji mu ne treba u humanitarne svrhe

Naša stranka je priopćila da je samo 19 zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH bilo za, 49 suzdržano a šest protiv donacije automobila koji je u vlasništvu Parlamenta FBiH
AutoMoto / Flash | 26. 05. 2021. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / 

Inicijativa Mirsada Čamdžića, zastupnika Naše stranke, da se Audi u vrijednosti 70.000 KM donira, koji je u vlasništvu Parlamenta FBiH, odbijena je danas na sjednici Zastupničkog doma, priopćeno je iz Naše stranke.

''Planirano je bilo da taj auto koristi Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma, čega se on odrekao. Ja sam predložio da se auto donira. Zainteresirani za donaciju su trebali Stručnoj službi Parlamenta FBiH obrazložiti zašto im je auto potreban, a onda je Stručna služba trebala odlučiti kome je on od zainteresovanih najpotrebniji. Međutim, od toga neće biti ništa jer je samo 19 zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH bilo za, 49 suzdržano, a šest protiv. Volio bih da ovi koji su glasovali protiv i bili suzdržani pokušaju obrazložiti zašto je njima auto potrebniji nego bilo kojoj zdravstvenoj, kulturnoj ili obrazovnoj instituciji u FBiH? Bilo bi jako zanimljivo da građani i građanke vide po kojim to kriterijima njihovi zastupnici i zastupnice uspostavljaju prioritete u društvu'', kaoazo je Mirsad Čamdžić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close