Operacija Venice

Ovako to radi britanska policija; udar na moto razbojnike

Otkako su se policijski službenici počeli zabijati u lopove s automobilima, broj kriminalnih aktivnosti na skuterima pao je za 22.4 posto
AutoMoto / Flash | 14. 03. 2020. u 12:38 Bljesak.info
London Police Ram Fleeing Moped Crimina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je u studenome 2018. godine londonska policija objavila da će se automobilima zaletavati u kriminalce na skuterima, mnogi su počeli prosvjedovati.

Laburistička članica parlamenta Diane Abott tada je rekla kako je to opasno i kako policajci nisu iznad zakona!

S druge strane, kriminalci na skuterima postali su prava pošast i samo u godinu dana, od lipnja 2017. do srpnja 2018. u glavnom gradu Velike Britanije zabilježeno je 11.395 krađa na skuterima, prenosi portal HAK-a.

Kriminalci napadaju pješake i od njih otimaju novac, mobitele i dragocjenosti te nakon krađe bježe na skuterima. Krađe se najčešće događaju ispred stanica podzemne željeznice.

Londonska policija je objavila da radikalne mjere djeluju. Naime, otkako su se policijski službenici počeli zabijati u lopove s automobilima, broj kriminalnih aktivnosti na skuterima pao je za 22.4 posto.

Cijela je akcija nazvana Operation Venice, a uključuje i korištenje posebnog forenzičkog spreja tijekom potjera, kojeg je nemoguće isprati s robe, tijela ili motocikla (policiji je kasnije lakše tražiti kriminalce) te bacanje šiljaka na ceste koji buše gume motociklistima-kriminalcima.

Posljednja mjera je sudar policijskog vozila i mopeda, a kako to izgleda pogledajte u video prilogu.

Kopirati
Drag cursor here to close