Susreti

Oldtimeri stižu u Hercegovinu

AutoMoto / Flash | 25. 05. 2016. u 08:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnje nedjelje u svibnju u Zapadnohercegovačkoj županiji upriličit će se osmi po redu susret oldtimera.

Nedjeljko Mikulić, predsjednik kluba Ero, ko ji organizira ovaj susret, rekao je za Dnevni list kako će ovogodišnji program započeti u Posušju, gdje će se vršiti prijem sudionika, registracija te fotografiranje za zahvalnice.

''Nakon starta u Posušju, uslijedit će vožnja oldtimera do Širokog Brijega i Gruda te je na koncu planiran dolazak u Ljubuški, gdje će biti priređen svečani ručak, uz ugodnu zabavu i druženje. Također, kao i proteklih godina, dodijelit ćemo priznanja, poklone i zahvalnice za sve sudionike susreta'', rekao je je Mikulić.

Jure Zelić, tajnik kluba, dodao je i to kako se ove godine očekuje dolazak gostiju iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, a oni će, osim tradicionalnog susreta u nedjelju, dan ranije imati priliku posjetiti nekoliko mjesta u Hercegovini, kako bi se upoznali s prirodnim ljepotama koje pruža ovaj kraj.

''Jedan od ciljeva ovog susreta je i taj da se, osim prezentacije limenih ljubimaca, naši gosti upoznaju s radom i životom ovdašnjih stanovnika, da razmijene poneka iskustva, priče… I ono što uvijek volim naglasiti prilikom ovih susreta je to kako nas za naše limene ljubimce veže puno uspomena. Za većinu vlasnika to su vozila njihove mladosti, u njima su se događale prve ljubavi, u njima smo se vozili na vjenčanja, krštenja, a i danas imamo dosta upita za posudbu, odnosno iznajmljivanje vozila za ovakve prigode'', istaknuo je Zelić, koji je, zajedno s Mikulićem, začetnik ideje o osnivanju kluba Ero.

Naime, u organizacijskom dijelu susreta oldtimera sudjeluju i Alen Kondža te Stanislav Lončar, koji su s osobitim zadovoljstvom istaknuli to kako je suradnja kluba Ero s ostalim klubovima iz drugih županija na odličnoj razini.

Posebno su naglasili kako je njihov klub prepoznat i van granica BiH, što iz godine u godinu utječe na sve veći odaziv auto-nostalgičara iz raznih krajeva.

Ovom prigodom, pozvali su sve zaljubljenike u stara vozila da se priključe ovom susretu, jer, kako kažu, i najavljeno lijepo vrijeme će ići u prilog svima, što je dovoljan razlog da zainteresirani nedjelju iskoriste upravo za ovaj susret.

Oldtimer klub Ero osnovan je 2009. godine, broji oko četrdeset aktivnih članova te je prvi i jedini takve vrste u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close