Utrka ubrzanja

Oko 80 natjecatelja na Street Race natjecanjanju na pisti Zračne luke Mostar

AutoMoto / Flash | 19. 07. 2012. u 11:47 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će 15. i 16. rujna biti domaćinom utrka ubrzanja, odnosno Street Race utrka, koje će privući velik broj natjecatelja iz različitih zemalja.

Oko 80 natjecatelja, koliko ih se očekuje, svojim će se 'limenim ljubimcima' natjecati na pisti Zračne luke Mostar. Ovakve utrke i prije su bile organizirane u Mostaru, ali se ove godine očekuje veliki spektakl. Jedan od organizatora ove utrke je i Street Race klub Sarajevo.

Oni su odlučili ove godine napraviti prvenstvo BiH u utrci ubrzala na području čitave zemlje, a jedan od gradova sudionika na ovom natjecanju je Mostar.

- Mostar je jedna od najstarijih destinacija što se tiče utrka ubrzanja. Sukladno s tim pao je izbor da se utka održi i u Mostaru koji ima odlične predispozicije za održavale utrke, kazao je Sead Agić, predsjednik Street Race kuba Sarajevo.

Upravo zbog dobre pozicije Mostara, ali i staze koju ima, organizatori su odlučili organizirati spektakularnu utrku u gradu Mostaru, koja će prema svim očekivanjima okupiti velik broj zaljubljenika u 'limene ljubimce' i brzinu.

- Mostar sam po sebi ima velik broj aktivnih sudionika na ovakvim utrkama, a osim njih nazočit će i natjecatelji iz Hrvatske, Crne Gore, Austrije, ali i velik broj sudionika iz BiH. Posjećenost na ovakvim utrkama zaista je velika, pa se očekuje kako će i Mostar zadovoljiti očekivanja te privući posjetitelje koji će doći vidjeti ovu dvodnevnu utrku.

Glavnu organizaciju što se tiče grada Mostara vodi Auto klub Hercegovac koji je i do sada organizirao samostalne utrke ubrzanja na ovim područjima. I ove godine odlučili su tako sudjelovati u ovom velikom natjecanju koje će biti organizirano u mnogim gradovima BiH, pa tako i u gradu Mostaru.

- Dosadašnja su nam iskustva zadovoljavajuća, pa tako očekujemo i od ove utrke koja će se održati u rujnu i na kojoj će nastupiti oko 80 natjecatelja, kazao je Krešimir Šimić, predsjednik Auto kluba Hercegovina i organizator ovog događaja u gradu Mostaru.

Osim same utrke za sve će posjetitelje također biti organizirana i velika zabava, odnosno koncert.

- Vršimo pregovore oko koncerta koji bi se trebao održati prve večeri samog natjecanja. Za sada još nemamo konkretnih informacija, jer traju pregovori, kazao je Šimić.

Ovakva utrka uvijek privuče velik broj zaljubljenika u brze automobile, pa su očekivanja organizatora zaista velika. Nadaju se kako će osim natjecatelja iz različitih zemalja, također, privući i velik broj domaćih, ali i stranih gostiju.

- Očekivanja su nam zaista velika jer planiramo uistinu važan događaj koji ćemo ponuditi svim zaljubljenicima u automobile, kazao je Šimić.

Ova dvodnevna utrka tako će osim samih natjecanja svima ponuditi brojna iznenađenja kako bi se što bolje upoznali s, danas jako popularnim, uličnim utrkama.

Kopirati
Drag cursor here to close