Pojačan promet

Od ranog jutra duga čekanja na granicama

AutoMoto / Flash | 27. 08. 2017. u 06:29 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine u nedjelju ujutro se prometuje nesmetano, uz slabu do umjerenu frekvenciju vozila.

Apelira se na sve sudionike u prometu (uključujući motocikliste, bicikliste i pješake) da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise.

Povremene kraće obustave prometa, od 8.00 do 16.00 sati, mogu se očekivati svakim danom na magistralnoj cesti M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u tijeku radovi na deminiranju terena.

Na dionicama s aktualnim sanacijskim radovima prometuje se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajaju se cestovni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na regionalnoj cesti R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, dionica Most na Stavnji-Lješevo promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravci za vrijeme obustave su autocesta A1 i regionalna cesta Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko.

Pojačana frekvencija prometa, tijekom dana očekuje se na dionicama prema lokalnim izletištima, cestama ka moru, kao i na graničnim prijelazima.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Doljani, na izlazu iz BiH čeka se od 60 do 90 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close