Honda N600

Obnavlja se prva Honda koja je došla u Ameriku

AutoMoto / Flash | 30. 03. 2016. u 11:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stari isluženi automobili koji nemaju vrijednost u SAD-u završavaju u drobilici kao sekundarna sirovina.

Ta sudbina čekala je i automobil Honda N600 iz 1967. godine koja je jedan od 50 napravljenih prototipova koji su 'preživjeli' zimsko testiranje i potom preko prvog Hondinog dealera u Americi prodani na jedan američki otpad. Honda je potvrdila kako je 47 primjeraka uništeno na otpadu u drobilici, a kako su tri primjerka Honde N600 'pobjegla' u divljinu - smjer nepoznat.

Do jednog 'odbjeglog' N600 sa serijskim brojem N600-1000001 došao je Tim Mings, inače specijalist za N600 model, koji je prionuo restauriranju prve Honde uopće koja je došla na američko tlo. Honda N600 pripremila je tlo za drugi Hondin model - Civic koji je polučio veliki uspjeh na američkom tržištu.

Honda N600 isprva je bila pokretana dvocilindričnim motorom od 45 konja, a kasnije je snaga smanjena na 35 konja zbog ograničenja brzine na američkim autocestama, a mnogi su ga u SAD-u doživljavali kao japansku verziju Mini Coopera.

Honda America pomogla je restauraciji ovog oldtimera koja bi trebala biti gotova krajem ove godine, te se nadaju kako će mu zajedničkim snagama vrlo brzo dati priliku za drugi život.

Kopirati
Drag cursor here to close