Elektrifikacija

Novi Škoda Superb plug-in hibrid doći će 2019. godine

Škoda Superb PHEV će imati pogon na prednjim kotačima i bit će sposoban da pređe više od 60 kilometara s električnim motorom.
AutoMoto / Flash | 01. 03. 2018. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škoda Super PHEV kombinira 154 KS 1.4 benzinski motor s 113KS električnim motorom i ima više od 60 kilometara dometa.

Škoda Superb PHEV će imati pogon na prednjim kotačima i bit će sposoban da pređe više od 60 kilometara s električnim motorom.

Početni tehnički detalji objavljeni od strane Škodinog menadžera kažu da će automobil imati kombinaciju 1.4-litrenog turbo benzinskog motora od 154 konjske snage sa električnim motorom od 114 konjskih snaga .
Dolazit će e DSG automatskim mjenjačem. Ukupni kombinirani izlazni sustav dvaju motora bit će 215KS, tako da motori imaju brojke identične onima postojećeg VW Passat GTE.

Međutim, Škoda kaže da će Superb PHEV moći putovati preko 60 kilometara na električnoj energiji, zahvaljujući 13kWh bateriji koja je veća od jedinice koja se nalazi u VW-u. Šef tvrtke Powertrain, Martin Hrdlicka vjeruje da elektrificirani Superb treba isporučiti službenu emisiju CO2 od oko 31g / km što je 9g/km manje od Passata.

Hrdlicka je priznao da nema 'tehničkih razloga' zašto se Superbov pogonski motor nije mogao prebaciti na Kodiaq SUV ili smanjiti kako bi se uklopio u Octaviju i Karoq. No, kazao je da će tvrtka morati proučiti potražnju kupaca prije nego što se obvezuje na takav potez.

"Nije riječ o tehnologiji" - rekao je, ali moramo vidjeti što naši kupci očekuju od takvog proizvoda i koliko su spremni platiti za to jer su plug-in hibridni sustavi skupi i ne dolaze besplatno kazao je Hrdlick.

Kopirati
Drag cursor here to close