Revoz

Nova električna verzija Twinga proizvodit će se u Sloveniji

Električni Twingo z.e. (što je engleska kratica za "zero emission", tj. bez štetnih ispusta) imat će do 180 kilometara dosega s jednim punjenjem
AutoMoto / Flash | 02. 03. 2020. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvornicu automobila Revoz iz Novog Mesta, u vlasništvu Renaulta, odabrala je matična francuska kompanija kao mjesto gdje će se proizvoditi električna inačica Renaultova modela Twingo, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Električni Twingo z.e. (što je engleska kratica za "zero emission", tj. bez štetnih ispusta) imat će do 180 kilometara dosega s jednim punjenjem, a u sklopu tvornice u Novom Mestu postavit će se, za potrebe novog modela, i pogon za montažu (sastavljanje) baterija, navode ljubljansko Delo i Slovenska televizija.

U Revozu već nekoliko godina proizvode Renaultov model Smart - forfour eq, ali ne sastavljaju baterije za ugradnju nego ih dobivaju od stranog dobavljača.

Twingo z.e. bit će drugi po redu automobil te marke s potpunim električnim pogonom, a računa se da će mu maloprodajna cijena u Sloveniji iznositi nešto više od 24.000 eura, navode slovenski mediji, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close