Vozači oprez

Niske temperature pogoduju formiranju poledice na većini cesta

AutoMoto / Flash | 11. 12. 2016. u 07:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na većini cesta u BiH. Poseban oprez savjetuje se na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, priopćno je iz BiHAMK-a.

Izdvaja se dionica aucesteA-1 Visoko-Zenica, kao i magistralne ceste M-4 Doboj-Gračanica, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Konjic-Mostar i M-5 Lašva-Vitez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolnik. Apelira se na maksimalno opreznu vožnju i iz BiHAMK-a podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na asfaltiranju kružnog toka na magistralnom putu M-14 u Bosanskoj Krupi, danas od 08 do 12 sati doći će do obustave prometa za sve kategorije vozila. Za teretna vozila i autobuse, promet će biti obustavljen u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave, promet će se preusmjeriti na alternativne pravce.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi. Izdvajaju se magistralne ceste: M-17 Žepče-Nemila, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske moguća su duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close