Napredni SUV

Neum: Peugeot predstavio novi 3008, a Citroën C4 Picasso

AutoMoto / Flash | 09. 11. 2016. u 19:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom ovog tjedna, u Neumu je, u organizaciji Peugeota i Citroëna, u Grand Hotelu Neum, održan vrhunski dvodnevni automobilski događaj gdje su novinarima predstavljeni noviteti francuskog proizvođača automobila.

Riječ je o novom SUV-u 3008, njegovoj GT izvedbi, te Citroënov monovolumen.

Osim putničkim medijima su predstavljena vozila iz segmenta kombija i minibusa visoke klase Peugeot Traveller i Citroën Spacetourer.

PEUGEOT 3008

Novi PEUGEOT 3008 napokon je otkriven. Taj dugo iščekivani model osvaja tržište SUV vozila segmenta C, kategorije vozila koja je u punom razvoju u svim dijelovima svijeta.

Usmjeren je na zahtjevne kupce koji su u potrazi za isticanjem i novim iskustvima s vrlo snažnim adutima. Bilo da se radi o spektakularnom PEUGEOT i-Cockpit® najnovije generacije, iznimno zanosnom dizajnu, optimiranoj učinkovitoj konstrukciji, tehnološki naprednoj opremi, novi SUV PEUGEOT 3008 želi se ponajprije nametnuti kao veliki igrač.

On će biti predvodnik nove game SUV vozila marke Peugeot na globalnoj razini.

Rad na konstrukciji vozila i smanjenju mase jedan je od odlučujućih čimbenika u vječnoj potrazi za smanjenjem potrošnje goriva i emisije CO2. Ali to nije sve. Aerodinamičan dizajn i optimirane vanjske dimenzije omogućuju postizanje izvrsnog koeficijenta otpora zraka SCx od 0,76 m2 (na najboljim izvedbama). Upotreba guma s iznimno niskim otporom kotrljanja (UBRR) od 17’’ i 18’’ ili čak 19’’ (205 55 R19) također pridonosi učinkovitosti novog PEUGEOT 3008.

Naposljetku, bilo da ima benzinski ili dizelski motor, novi SUV PEUGEOT 3008 nudi gamu motora usklađenih s normom Euro6.1 koji su učinkoviti i iznimno ekonomični.

Stoga su svi benzinski motori „Best in Class” u pripadajućim kategorijama snage! Motor 1,2L PureTech 130 S&S ispušta 115 g/km CO2, dok 1.6L THP 165 S&S s mjenjačem EAT6 ispušta samo 129 g/km CO2.

U gami su dostupna 4 modela motora:
- 1.2L PureTech 130 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem u standardnoj izvedbi i izvedbi s vrlo niskom potrošnjom
- 1.2L PureTech 130 S&S s mjenjačem EAT6
- 1.6L THP 165 S&S s mjenjačem EAT6

Kod dizelskih motora tehnologija BlueHDi omogućuje emisije u rasponu između 100 i 121 g/km CO2 za snagu od 100, 120 i 150 KS. Motori 1.6L BlueHDi i 2.0L BlueHDi također su među najboljima na tržištu.

- 1.6L Blue HDi 100 S&S sa 5-stupanjskim ručnim mjenjačem,
- 1.6L PureTech 120 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem u standardnoj izvedbi i izvedbi s vrlo niskom potrošnjom,
- 1.6L BlueHDi 120 S&S s mjenjačem EAT6,
- 2.0L BlueHDi 150 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem,
- 2.0L BlueHDi 180 S&S s mjenjačem EAT6.

PEUGEOT 3008 GT

Novi model PEUGEOT 3008 već nudi svoju najdinamičniju i najluksuzniju izvedbu: GT.

Suvremena u načinu izražavanja automobilskog užitka, namijenjena klijenteli sa smislom za estetiku koja je u potrazi za novim iskustvom vožnje, izvedba GT kruna je game novog SUV-a Marke.

Novi PEUGEOT 3008 GT ekskluzivno je opremljen motorom 2.0L BlueHDi 180 S&S EAT6, te se odlikuje nizom posebnih značajki, kao i jedinstvenom ponudom karoserije u dvobojnom stilu oštrih linija. Osim toga, izvedba GT Line nudi pristupačnije motore koji su izvrstan spoj sportskog duha i luksuza.

Citroën C4 Picasso

Citroën C4 Picasso je monovolumen koji objedinjuje kompaktnost i prostranost. Povrh toga što ima suvremenu i inovativnu arhitekturu te energičan vanjski stil, sve se to vidi i u njegovoj moderno uređenoj unutrašnjosti u kojoj će putnici uživati.

Njegova oprema i intuitivno vozačko sučelje osjetljivo na dodir još su jedan dokaz slogan Marke: Créative Technologie.

PEUGEOT Traveller

Nakon svjetske premijere na Salonu automobila u Ženevi 2016., PEUGEOT Traveller na velika vrata ulazi u svijet kombija i minibusa visoke klase.

Odjel za dizajn marke PEUGEOT u ovaj segment uvodi nove prepoznatljive elemente tipične za limuzine i SUV-ove Marke. Upečatljiv dizajn modela PEUGEOT Traveller ostavlja dojam snage i elegancije.

PEUGEOT je obogatio Traveller i mnogim drugim adutima kako bi to vozilo postalo uzor u segmentu. Njegova nova osnova, izrađena na temelju modularne platforme EMP2, jamči visoku razinu kvalitete, učinkovitosti i rekordnu potrošnju u segmentu.

Njegovi motori BlueHDi Euro6 opremljeni su najučinkovitijom tehnologijom zaštite okoliša na tržištu zahvaljujući sustavu SCR smještenom ispred filtra krutih čestica (FAP). U upotrebi od kraja 2013., sjedinjuju užitak u vožnji i performanse predlažući do 180 KS i 400 Nm. Oni omogućavaju gami modela PEUGEOT Traveller postizanje razine CO2 od prosječnih 140 g/km (5,4 l/100 km) što je „Best in Class“ u segmentu. Gama motora postiže prosječnu potrošnju od i emisiju CO2 od.

PEUGEOT Traveller u svojoj unutrašnjosti jamči bezbrižnu vožnju zahvaljujući voznim svojstvima u skladu sa znanjem i umijećem marke PEUGEOT, kao i prvoklasni ugođaj i udobnost. Višestruke konfiguracije do devet sjedala i obilje opreme, koja je ponekad jedinstvena u segmentu, čine PEUGEOT Traveller jednostavnim za uporabu i prilagodljivim svakodnevnom životu.

Što se tiče sigurnosti, PEUGEOT Traveller dobiva 5 zvjezdica na EuroNCAP testu objavljenim u prosincu 2015.

Kopirati
Drag cursor here to close