Industrijski model

Napravljen prvi srpski električni automobil

AutoMoto / Flash | 22. 03. 2016. u 07:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi srpski električni automobil mogao bi biti predstavljen već na idućem Sajmu automobila u Beogradu, uvjeren je osnivač Međunarodne grupe elektronskih eksperata (IEEG) Slavko Vujović.

Na predstavljanju projekta razvoja prvog električnog automobila Srbije on je rekao da, pošto je završeno testiranje elektromagnetnih motora i sustava upravljanja baterijama može se očekivati da će prototip biti završen za šest mjeseci, piše Kurir.

''Sve je istestirano i nadamo se da će za šest mjeseci industrijski model biti pripremljen za proizvodnju'', rekao je Vujović.

On je rekao da su planirane i prve crpke za struju u Staroj Pazovi, ali napominje da su trenutno problem u razvoju električnog automobila standardizacija i registracija. Sve komponente, kako ističe, moraju se standardizirati i prenijeti na domaća poduzeća kako bi se zaposlila auto-industrija u Srbiji sa novim, inovativnim programom koji svijet traži.

Predsjednik Odbora za ekologiju i zakonodavstvo u Gospodarskoj komori Srbije Siniša Mitrović rekao je da je samo pitanje vremena kada će 80 posto stanovništva voziti električne automobile, dodajući da tehnologija brzo napreduje i više nije pitanje da li to želimo, već da se moramo prilagoditi.

Kopirati
Drag cursor here to close