I to je moguće

Nakon autonomnih automobila i kamiona, stižu nam i autonomni motori

To ne znači da će ljubitelji motora u budućnosti užitak vožnje prepustiti samom motoru, već da će inženjeri koji rade na razvoju autonomnih vozila lakše predvidjeti sve situacije u kojima bi se autonomno vozilo moglo naći.
AutoMoto / Flash | 30. 05. 2018. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad govorimo o autonomnim vozilima, najčešće mislimo na automobile i kamione. No, u AB Dynamicsu taj su pojam proširili i na motore.

Uzeli su BMW C1, opremili ga gomilom senzora i AB-ovim softverom za autonomna vozila i pustili na cestu.

Na zatvorenu cestu namijenjenu testiranju, da budemo precizni. U svim testiranjima njihov je autonomni BMW C1 svoj posao odradio besprijekorno, javlja Zimo.co.

U AB Dynamicsu su uvjereni kako će njihov softver i cijeli sustav senzora koji bilo koji motor pretvaraju u autonomni motor, biti od velike pomoći u testiranju autonomnih automobila i drugih vozila.

Naime, kako bi se vozila mogla "snaći" u kompleksnim scenarijima koji se mogu dogoditi na cesti, u cijelu jednadžbu treba uvrstiti i motoriste. Autonomni motor, za koji nije potreban vozač, olakšao bi izvođenje takvih scenarija.

To ne znači da će ljubitelji motora u budućnosti užitak vožnje prepustiti samom motoru, već da će inženjeri koji rade na razvoju autonomnih vozila lakše predvidjeti sve situacije u kojima bi se autonomno vozilo moglo naći. Pa i onu u kojoj motoristi iskorištavaju opreznost autonomnog vozila.

Kako jedno takvo testiranje izgleda, pogledajte u videu.

Kopirati
Drag cursor here to close