Jony Ive

Najpoznatiji Appleov dizajner započeo je suradnju s Ferrarijem

Detalji nisu poznati, no spominje se kako bi Ive mogao sudjelovati u dizajnu Ferrarijeva električnog automobila kojeg očekujemo tek za 4 godine.
AutoMoto / Flash | 29. 09. 2021. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dvije godine Jony Ive napustio Apple i osnovao vlastitu kompaniju LoveFrom. Osim činjenica da s novom kompanijom nije zatvorio vrata suradnji s Appleom te da će surađivati s Airbnbom, tijekom protekle dvije godine nismo čuli previše informacija o Iveu i njegovim novim dizajnerskim projektima. Sve do sada.

Informacija koja je ovaj tjedan objavljena prilično je zanimljiva jer se čini kako će Ive, nakon što je godinama dizajnirao telefone, računala i druge gadgete, sada dizajnirati i - automobile.

Iz Ferrarija su komentirali kako će ova suradnja ujediniti Ferrarijeve legendarne performanse i izvrsnost s iskustvom LoveFroma te s kreativnošću koja je definirala izvanredne proizvode koji mijenjaju svijet.

Riječ je o dugogodišnjoj suradnji, a iako iz Ferrarija nisu objavili nikakve dodatne detalje, samo je i ova informacija dovoljna da zagolica maštu ljubitelja legendarnog talijanskog proizvođača sportskih automobila, javlja Zimo.

Ive bi tako mogao dizajnirati same automobile ili samo neke dijelove unutrašnjosti. Također, postoji mogućnost da će biti zadužen za dizajn nekakvih dodataka nevezanih za sam automobil.

Ipak, ako je vjerovati informacijama Financial Timesa, u centru suradnje trebao bi biti razvoj Ferrarijeva prvog električnog automobila koji bi se u prodaji trebao pojaviti 2025. godine.

Ako u njegovom dizajnu zaista bude sudjelovao Ive, jasno je kako će očekivanja od tog vozila biti jako velika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close