Sve za kupce

Najnoviji Dodge Charger: Električna snaga s motorom, emocije s vibracijama

Stellantis želi riješiti taj problem tehnologijom koja oponaša vibracije karakteristične za vozila s klasičnim motorima.
AutoMoto / Flash | 29. 02. 2024. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stellantis je patentirao sustav koji imitira vibracije automobila s unutarnjim sagorijevanjem u električnim vozilima, a planira ga integrirati u budući električni Dodge Charger.

Iako električni automobili već imaju visoke performanse, nedostaje im emotivni doživljaj povezan s motorima s unutarnjim sagorijevanjem.

Stellantis želi riješiti taj problem tehnologijom koja oponaša vibracije karakteristične za vozila s klasičnim motorima.

Očekuje se da će ovaj sustav biti implementiran u električni Dodge Charger, koji je nedavno predstavljen kao koncept Charger Daytona SRT s pogonom na sve kotače i snagom od 455 KS.

Dodge želi zadržati svoju ciljanu publiku ljubitelja automobila, koji cijene emotivnu dimenziju vožnje, uključujući zvukove motora i vibracije.

Kako bi olakšao prijelaz na električna vozila, Stellantis će također ponuditi benzinsku verziju modela. Sustav imitacije vibracija mogao bi biti ključni faktor za privlačenje kupaca na električnu varijantu, prenosi Revija HAK.

Patentirani sustav uključuje aktivne zvučne poboljšavače i mogućnost aktiviranja vibracija, koje se može kontrolirati na upravljaču ili karoseriji vozila. Ove značajke mogu se isključiti prema želji vozača.

Ostaje vidjeti hoće li ovi inovativni dodaci doista uspjeti prenijeti doživljaj vožnje s klasičnim motorima na električna vozila i privući kupce.

Kopirati
Drag cursor here to close