Ministarstvo prometa

Na tehničkom pregledu otkriveno 62.802 neispravnih vozila

AutoMoto / Flash | 31. 12. 2015. u 14:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 216 stanica za tehničke preglede vozila u Republici Srpskoj u ovoj godini pregledana su ukupno 368.042 vozila, od kojih je neispravno bilo 62.802 ili 17,1 posto, podaci su Ministarstva prometa i veza Srpske.

Najveći broj neispravnosti odnosio se na sustav kočenja, uređaje za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju, elemente vješala, osovine i kotače, priopćeno je iz resornog ministarstva.

U priopćenju se dodaje da je Ministarstvo prometa i veza u ovoj godini izvršilo 279 nadzora nad radom stanica za tehnički pregled vozila u Republici Srpskoj, pri čemu je konstatirano da je određeni broj imao neispravne uređaje i vršio fiktivne preglede, te su zaobiđene zakonom propisane mjere, piše Srna.

Ministarstvo je i ove godine u suradnji sa Asocijacijom stanica za tehničke preglede vozila, Stručnom institucijom za tehnički pregled vozila i Gospodarskom komorom Republike Srpske provodilo akcije preventivne vanredne kontrole tehničke ispravnosti vozila i otvorilo mail adresu [email protected], da bi se građani obratili sa svojim primjedbama na rad određenih subjekata i pružatelja usluga u oblasti prometa i veza.

Kopirati
Drag cursor here to close