Q60

Na Kubi se nakon 60 godina proizvodi automobil za tržište SAD-a

AutoMoto / Flash | 10. 12. 2016. u 13:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Infiniti je postao prvi proizvođač automobila koji je registrirao vozilo napravljeno prema specifikacijama za tržište SAD-a na Kubi nakon gotovo šest desetljeća.

Izvršni direktor dizajna te japanske tvrtke u vlasništvu Renault-Nissana Alfonso Albaisa uzeo je Q60 Coupe na Kubu kako bi ušao u trag svojim korijenima i rodnom mjestu svojih roditelja.

Albaisa, koji nadgleda sva četiri dizajnerska studija Infiniti diljem svijeta iz svoje baze u Japanu, odrastao je u Miamiju te mu se do sada nije ukazala prilika posjetiti Kubu. Ovo je bila njegova prva prilika da dođe u Havanu i svjedoči stilu moderne arhitekture iz sredine prošlog stoljeća njegovog praujaka Maxa Borgesa-Recia, uključujući diljem svijeta poznate Tropicanu, Club Nautico i svoju kuću.

Pojava Infinitija Q60 je privukla mnogo pozornosti na kubanskim prometnicama koje su uglavnom napučene američkim automobilima iz 50-ih te vozila komunističkih proizvođača, prenosi TPortal.

Naime, zbog američkih sankcija Kubi te loših financijskih uvjeta vozači su tamo bili mahom osuđeni na stare američke automobile ili na ono što su mogli kupiti, a to su većinom bili ruski automobili.

Kopirati
Drag cursor here to close