Nove prostorije

Na GP Orašje-Županja obustavljen promet zbog preseljenja graničnih službi

AutoMoto / Flash | 21. 12. 2016. u 07:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Graničnom prijelazu Orašje - Županja danas će od 08.00 do 14.00 sati biti obustavljen promet zbog preseljenja graničnih službi u nove prostorije na hrvatskoj strani.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, piše Fena.

Magla jutros smanjuje vidljivost na većini putova koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Izdvaja se autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralni putevi: M-17 Zenica-Doboj, M-17 Konjic-Mostar, M-18 Sarajevo-Tuzla, M-4 Doboj-Tuzla, M-5 Kiseljak-Kaonik-Vitez i M-16.2 Resanovci-Drvar.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Posebna pozornost se skreće na dionice u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putovima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na putevima gdje se izvode sanacijski radovi, prometuje se sporije uz obvezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Tuzla-Priboj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close