strpljenja

Na Doljanima čekanja do 1,5 sat

AutoMoto / Flash | 20. 08. 2016. u 07:34 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na većini puteva u BiH jutros saobraća se po suhom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Na dionicama uz riječne tokove i ponegdje u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktualne su tijekom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoputeve A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab) i Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar M-18 Živinice-Šićki Brod, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se oko 1,5 sat, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila prometuju usporeno u oba smijera.

IZ BIHAMK-a apeliraju na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Vozači teretnih vozila se mole, kada iza sebe primijete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Kopirati
Drag cursor here to close