'Ljeto 2020'

MUP ŽZH pojačanije će kontrolirati promet, akcija traje do rujna

Iz županijskog MUP-a ističu kako su najčešći uzroci nastanka prometnih nesreća neprilagođena brzina
AutoMoto / Flash | 27. 06. 2020. u 13:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) provodi akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom "Ljeto 2020" koja će trajat do 21. rujna, a s ciljem pojačane aktivnosti policije na prometnicama i poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti prometa na cestama.

Ova akcija provodi se i iz razloga preventivnog djelovanja na sve vozače sudionike u prometu, te kako bi se smanjio broj prometnih prekršaja, potaklo na poštivanje prometnih propisa, ukazalo na važnost tehničke ispravnosti vozila i korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici MUP-a ZHŽ-a.

Iz županijskog MUP-a ističu kako su najčešći uzroci nastanka prometnih nesreća neprilagođena brzina, a zatim oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje i alkohol, kao i korištenje mobilnih telefona prilikom upravljanja vozilima.

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine, zbog izvanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, ova Uprava policije manjim je obujmom provodila kontrolu i nadzor prometa na cestama. Zbog ograničenja i slabijeg kretanja osoba i vozila ukupni broj prometnih nezgoda se smanjio, ali je došlo do povećanja posljedica u navedenima u odnosu na prvih pet mjeseci 2019. godine, stoji u priopćenju.

"Policijski službenici će za vrijeme trajanja akcije koristiti svu raspoloživu opremu potrebnu za rad, a posebno mjerače alkohola u dahu i uređaje za mjerenje brzine, kako bi se ostvario cilj akcije", poručuju iz MUP-a ZHŽ-a.

 
Kopirati
Drag cursor here to close