FSRacing tim

VIDEO | Mostarski studenti izrađuju bolid uz izazove i nadu u podršku

Opremanje radionice i ulaganje u projekt predstavljaju investiciju u buduće generacije i promociju znanja i vještina mladih u Bosni i Hercegovini.
AutoMoto / Flash | 04. 04. 2024. u 14:00 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti FSRacing tima na Sveučilištu u Mostaru rade na izradi Formule Student bolida od 2012., no suočavaju se s nedostatkom financija kako bi završili projekt i sudjelovali na natjecanjima.

Unatoč entuzijazmu i vještinama, nedostatak sredstava predstavlja veliki izazov.

Ipak, tim od 15 studenata ističe važnost suradnje s industrijom i podrške šire zajednice kako bi ostvarili svoj cilj.

Zoran Injić za ABC Portal objašnjava da je projekt Formule Student vrijedan oko 50.000 KM te da tim već godinu dana traži podršku od svih razina vlasti i poduzetnika. Ističe da bi podrška s viših razina, poput županijske, federalne i državne, bila ključna. Trenutno su dobili sponzorstvo od HT ERONET-a, Grada Mostara, Tomislavgrada, Messera, Pastora, GeoSpektara i drugih, no potrebno im je još oko 25.000 KM kako bi završili projekt, ali ne i za sudjelovanje na natjecanjima.

Opremanje radionice i ulaganje u projekt predstavljaju investiciju u buduće generacije i promociju znanja i vještina mladih u Bosni i Hercegovini.



Ivan Šunjić za ABC Portal ističe kako je projekt Formule Student od početka izuzetno zahtjevan, kako tehnički tako i financijski.

Naglašava da su studenti s tri smjera fakulteta - strojarstva, računarstva i elektrotehnike, uključeni u izradu bolida.

Foto: Bljesak.info / Projekt ''Formula Student'' (Arhiva)

Šunjić također opisuje proces izrade bolida, ističući kako se oslanjaju na različita znanja i vještine, poput zavarivanja i izrade polimernih dijelova.

Njihov cilj je ne samo završiti projekt, već i predstaviti ga javnosti kako bi inspirirali buduće generacije studenata i ostvarili suradnju s industrijom.

Pogledajte kako je izgledala prva vožnja prije 8 godina kada su studenti Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike otputovali su na natjecanje u Češku s ručno izrađenim trkaćim bolidom ''Ammodytes'', nazvanim po poskoku.

Kopirati
Drag cursor here to close