Sjećanje na žrtve

Mostarci krenuli na 'Moto maraton za Srebrenicu'

Sudionici će se, kako se navodi, pridržavati svih uputa i naredbi, zdravstvenih organizacija kao i kriznih stožera u oba BiH entiteta.
AutoMoto / Flash | 09. 07. 2020. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moto-maraton za Srebrenicu  u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida u petak kreće iz Sarajeva, a maratonu će se priključiti i motoristi iz Mostara.

Motoristi Moto kluba Route M-17 danas u 17 sati krenuli su u Sarajevo gdje će prenoćiti kako bi mogli sudjelovati u sutrašnjem maratonu.

Foto: Bljesak.info / Mostarci krenuli na 'Moto maraton za Srebrenicu'

''Uslijed korone moramo paziti kako će se voziti maraton, vjerojatno ćemo se organizirati u manjim grupama. Ove godine je pozvano samo 50 motorista pa ćemo na licu mjesta vidjeti šta će biti. Vođa našeg puta je nastariji član kluba, a to je gospodin Šaban Mustapić koji ima 73 godine. U slučaju nekog kvara za nama ide i kombi koji će biti pun stvari'', kaže Fudo Hujdur član MK Route M-17.

Ovogodišnji Moto maraton je specifičan po tome što se organizira u jeku pandemije koronavirusa i samim tim će biti organiziran u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, navodi se na Facebook stranici ''Moto maraton Srebrenica''. 

Sudionici će se, kako se navodi, pridržavati svih uputa i naredbi, zdravstvenih organizacija kao i kriznih stožera u oba BiH entiteta.

 

O MK Route M-17

MK Route M-17je mlad klub koji broji oko 40 članova.

''Želimo se družiti i dignuti svijest oko motora na veći nivo. Pokušavamo praviti neke kraće relacije, sada uslijed korone ne možemo neke duže, ali kada mogućnosti sigurno hoćemo. Moto rute pravimo poštujući sva prometna pravila čuvajući sebe i druge jer je vožnja motora na našim putevima opasna, kako zbog vozača drugih autmobila tako i zbog cesta koje nisu prilagođene'', rekao je Hujdur.

Hujdur kaže da je važno uvijek biti oprezan na našim prometnicama jer kada se dogodi nesreća, bez obzira na krivca, motoristi gotovo uvijek nastradaju. 

''Učimo mlade da iako vole motore, moraju biti iznimno oprezni jer ipak postoji velika opasnost'', zaključuje Hujdur.

Kopirati
Drag cursor here to close