Pitanje je i onda i sad

Misterija traje: Trebaju li Mostarci plaćati parking?

AutoMoto / Flash | 09. 12. 2015. u 13:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko nema odgovor na pitanje jesu li Mostarci obvezni plaćati parking, piše Dnevni list navodeći kako nisu uspjeli doznati je li poduzeće Mo-parkig dobilo dozvolu od Federalnog ministarstva pravosuđa za izdavanje prekršajnih naloga.

''U višetjednim pokušajima da saznamo bilo kakvu informaciju o radu javnog poduzeća Mo-parking, nažalost, nitko od nadležnih nam nije htio ili nije znao odgovoriti što se dešava s tom tvrtkom. Počevši od Esada Memića, izvršnog ravnatelja Mo- parkinga te Mladena Knezovića, ravnatelja istog, nismo uspjeli dobiti nikakvu informaciju'', pišu mostarske novine navodeći kako im je Memić u telefonskom razgovoru odbio dati izjavu, dok je Knezović ''nakon dvotjednog odugovlačenja, na zadnji telefonski poziv odgovorio povišenim tonom''.

Nakon neuspjelih pokušaja, kontaktirali su nadležne u Gradskoj upravi Mostara obzirom da je Grad Mostar osnivač Mo-Parkinga. Tamo im je rečeno kako je to poduzeće zasebna pravna osoba i da je za sve eventualne upite nadležno rukovodstvo toga poduzeća.

''Građanima Mostara ni dan danas nije jasno da li je parking nužno plaćati i hoće li im za neplaćanje stići kazna. Iz razgovora sa našim sugrađanima, dalo bi se zaključiti da se malo tko od njih odluči platiti parking, jer mnogima nije jasno da li ga je obvezno plaćati. Svjedoci smo da turisti i strani gosti koji dođu u posjetu našem gradu obavezno plate parking. Posjetioci vjerojatno nisu upućeni u problematiku te smatraju kako je naplata parkinga kao i u svim drugim gradovima obvezna'', piše Dnevni list.

Novine podsjećaju kako su kontrolori Mo- parkinga za neplaćeno parkiranje kao opomenu izdavali samo dnevnu parkirališnu kartu koja košta 20 KM, navodeći kako ''su na taj način tjerali građane da plate, što je opet izazivalo nedoumice kod Mostaraca jer Mo- parking ne može naplaćivati kazne''.

Kazne koje izdaje ova tvrtka, podsjeća Dnevni list, ne ulaze u registar kazni, poput kazni koje izdaje policija za nepropisno parkiranje.

Kopirati
Drag cursor here to close