Mercedes USA

Mercedes sklonio zvijezdu s E klase

Mercedes USA je za Motor Trend potvrdio da je opcija koja je ranije bila dostupna na modelima E klase kao dio paketa opreme "Luxury" zaista ukinuta.
AutoMoto / Flash | 28. 12. 2020. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ornament u obliku "trokrake zvijezde" više neće krasiti haubu ovog Mercedesovog modela na američkom tržištu.

Kupci u SAD koju budu naručili model E klase za 2021. neće moći da izaberu klasičnu opciju sa trodimenzionalnom trokrakom zvijezdom na vrhu haube, prenosi B92.

Desetljećima je ovaj ukras bio neka vrsta zaštitnog znaka luksuza na Mercedesovim automobilima, ali kako su godine prolazile, ova opcija je polako ustupala mjesto varijanti sa "trokrakom zvijezdom" na sredini maske hladnjaka.

Kada se tome dodaju sve stroži zakoni o sigurnosti u različitim dijelovima svijeta, ukrasi koji štrše iz haube počeli su predstavljati problem za proizvođače.

Mercedes USA je za Motor Trend potvrdio da je opcija koja je ranije bila dostupna na modelima E klase kao dio paketa opreme "Luxury" zaista ukinuta.

U stvari, jedini Mercedesovi modeli koji se još uvijek mogu kupiti na američkom tržištu s ukrasom na haubi su nova limuzina S klase i luksuzni SUV Mercedes-Maybach GLS, dok je ostatak game dostupan samo s trokrakom zvijezdom na maski hladnjaka.

Opcija s trodimenzionalnim ukrasom na haubi i dalje je dostupna u Europi, gdje kupci i mogu odabrati ekskluzivni paket opreme vanjskog izgleda koji uključuje i ovaj simbol.

Kopirati
Drag cursor here to close