Privlačenje pažnje

Mercedes izbacio teaser novog pickup modela

AutoMoto / Flash | 24. 10. 2016. u 07:26 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes je nedavno potvrdio kako će tijekom ovog tjedna, točnije sutra, biti održana svjetska premijera za sada službeno neimenovanog pickup modela. Isprva se mislilo kao će se raditi o produkcijskoj izvedbi, no posljednji najavni teaseri otkrivaju kako će se ipak raditi o najavnom konceptu, piše Autonet.hr

Ipak, za vjerovati je kako će ova studija biti vrlo bliska konačnom produkcijskom modelu na čiju premijeru vjerojatno nećemo dugo čekati. Dodajmo i kako su pojedini izvori izvijestili kako će konačni naziv ovog automobila biti GLT ili X klasa.

Tehničku osnovu mercedesovog pickupa će činiti nissanova Navara, a kolike će biti izmjene i dorade kako bi se zadovoljili mercedesovi standardi za sada nije poznato. Recimo i kako se očekuje da će motorizaciju, ovisno o tržištu, činiti 2,5-litreni benzinski te 2,3 i 3,0-litreni dizelski motori.




Teaseri otkrivaju i kako će ova studija, a time vjerojatno i produkcijski model, imati četvora vrata, dok će vanjski dizajn biti obiteljski prepoznatljiv. Naravno kasnije su moguće i druge karoserijske izvedbe, a glavna tržišta za ovaj model će biti ona Latinske Amerike, Australije i Južne Afrike, no ovaj novitet bi trebao biti dostupan i na europskim tržištima.

Više nakon sutrašnje premijere koja će se održati u Stockholmu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close