Novosti iz Stuttgarta

Mercedes-Benz utegnuo CLS: Oštriji izgled, novi motori, veća individualizacija

Specijalni model strogo ograničene serije Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ predstavlja sportski ekskluzivnu perjanicu
AutoMoto / Flash | 08. 04. 2021. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za novu modelsku godinu Mercedes je obnovio svoju coupe limuzinu CLS u vidu izgleda, ali i tehnologije, a pridružuje joj se i nabrijana Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+ izvedba.

Mercedes predstavlja obnovljeni CLS koji donosi novu masku hladnjaka i branike, a unutrašnjost donosi nadogradnju s novim kožnim i ukrasnim elementima, a tu je i nova generacija upravljača. Ponuda modela proširena je najnovijom generacijom dizelskih motora s integriranim starterom-generatorom. Specijalni model strogo ograničene serije Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ predstavlja sportski ekskluzivnu perjanicu, piše Autopress.

Od izgleda koji donosi novi prednji donji spojler s istaknutim otvorima za zrak, dva otvora sa strane i prednji razdjelnik u srebrnoj krom boji. Stražnji donji spojler ima crni umetak u imitaciji difuzora i srebrnu kromiranu ukrasnu traku. Aluminijski kotači promjera 19 inča dolaze u dvije nove dizajnerske izvedbe: s 5 dvostrukih krakova ili kao višekračni naplatci. Dio je to osnovne Avantgarde opreme.

Ako je CLS opremljen AMG Line vanjskim dizajnom, ona uključuje AMG stilske komponente: specifični prednji donji spojler s A-krilom u crnoj boji, prednji razdjelnik u srebrnoj krom boji, sportske i prepoznatljive otvore za zrak s okomitim letvicama i aerodinamički oblikovana krilca u crnoj boji visokog sjaja. Tu je i AMG spojler bočnih pragova i AMG rub spojlera na poklopcu prtljažnika. U kombinaciji s AMG Line vanjštinom, moguće je odabrati dvije nove boje za 20-inčne, AMG višekračne aluminijske kotača visokog sjaja: tremolit sivu ili crnu visokog sjaja.

Foto: Mercedes-Benz  / Mercedes-Benz utegnuo CLS

Svi modeli s Avantgarde ili AMG Line vanjštinom imaju novu masku hladnjaka s trodimenzionalnim zvjezdastim uzorkom s kromiranim sjajnim površinama; te letvica u crnoj boji visokog sjaja s kromiranim umetkom i integriranom Mercedesovom zvijezdom. Nova boja laka za model CLS je spectral plava metalik.

Unutrašnjost donosi dvije nove izvedbe ukrasnih elemenata - drvo smeđeg lješnjaka otvorenih pora i sivo drvo visokog sjaja. Također je proširena i ponuda kožnih presvlaka: Neva siva/magma siva i sienna smeđa/crna su dvije nove kombinacije boja.

Kao dio nadopune, model CLS je dobio redizajnirani multifunkcijski upravljač presvučen Nappa kožom. Prečke upravljača izvedene su u crnoj boji visokog sjaja sa srebrnim krom rubovima, a poluge mjenjača u srebrnoj krom boji. Uz Driving Assistance paket (opcija), vozaču pružaju podršku Active Distance Assist Distronic i Active Steering Assist. U ovom slučaju, kapacitivni senzori u upravljaču detektiraju ruke vozača. U oblozi upravljača nalazi se dvozonska senzorska pločica. Senzori s prednje i stražnje strane obruča registriraju jesu li ruke vozača na upravljaču. Više nije potrebno pomicati upravljač kako bi sustavi pomoći bili informirani kontrolira li vozač automobil. To unaprjeđuje korisničku prihvatljivost tijekom vožnje u poluautonomnom režimu.

U ponudi su benzinski i dizel motori, a ponuda kreće s benzincima CLS 350 (299 KS, 400 Nm), a slijede CLS 450 4Matic (367 KS, 500 Nm + 22 KS iz ISG-a) i top model AMG CLS 53 4Matic+ (435 KS, 520 Nm + 22 KS iz IGS-a). Dizel ponudu čine modeli CLS 220 d (194 KS, 400 Nm), CLS 300 d 4Matic (265 KS, 550 Nm + 20 KS iz ISG-a) i CLS 400 d 4Matic (330 KS, 700 Nm).

 

Kopirati
Drag cursor here to close