Mazdarebels.com

Mazda pomaže liječenje u Keniji i širenje android aplikacije za pregled oka

AutoMoto / Flash | 14. 03. 2015. u 07:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Mazda zajednice – Buntovnici s razlogom, odlucˇili su da Mazda stipendiju dobije dr Andrew Bastawrousu kao podrsˇku njegovim projektima lijecˇenja ocˇne katarakte i drugih poremec´aja vida, predstavljenim putem Mazdine on-line platforme Mazdarebels.com.

Bastawrous radi na sprecˇavanju sljepila u Keniji i uspostavljanu svima pristupacˇne oftalmolosˇke zasˇtite. On je pomogao razviti dodatak i aplikaciju za android telefone za ispitivanje oka i rano otkrivanje katarakte (PEEK – Portable Eye Exymination Kit), a zˇelja mu je da ova aplikacija postane dostupna ljudima sˇirom svijeta.

Oftalmolosˇka njega i operacije c´e se u Keniji osigurati i za ljude koji ih sebi ne mogu priusˇtiti, prihodom iz pekare koja c´e biti otvorena na ulazu u bazu dr. Andrewa u Nakuruu, a koju c´e voditi doktorova supruga Madeleine.

“Hvala svima koji su putem Mazda on-line zajednice glasali za nas. Pocˇastvovani smo ovom podrsˇkom”, rekao je Bastawrous. “Mazda stipendija c´e pomoc´i u finasiranju nasˇa tri projekta: ucˇiniti PEEK dostupnim sˇiroj zajednici, povec´ati dostupnost zasˇtite zdravlja ocˇiju u kenijskim bolnicama, te pomoc´i otvaranje medicinski osvijesˇtene pekare, koja c´e, osim zaposˇljavanja lokalnog stanovnisˇtva, iz svog poslovanja finacirati oftalmolosˇku zasˇtitu.”

Mazda zajednica - Buntovnici s razlogom (Rebels with Cause The Mazda Community) je uspostavljena za sˇirenje nekonvencionalnog razmisˇljanja i rjesˇenja u razlicˇitim oblastima zˇivota, kao mjesto putem kojeg korisnici mogu dijeliti ideje sa istomisˇljenicima.

Ova on-line platforma, između ostalog, prezentira dokumentarne zapise o cˇlanovima zajednice TED Fellows, ljudima koji primjenjuju nekonvencionalne pristupe u rjesˇavanju intrigantnih problema.

Kopirati
Drag cursor here to close