Trend

Maserati najavio elektrifikaciju

Iz Maseratija najavili su kako će svi njihovi modeli tijekom sljedećih pet godina biti elektrificirani, odnosno proizvodit će samo e-vozila i hibride.
AutoMoto / Flash | 01. 12. 2020. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planovi velikih tradicionalnih automobilskih kompanija dobro su nam poznati već neko vrijeme te Volkswagen, GM i brojne druge tvrtke budućnost industrije vide u elektrifikaciji.

Struja neće zaobići niti luksuzne i sportske automobile rezervirane za one dubljeg džepa pa je tako Porsche predstavio svoj prvi električni automobil Taycan, dok su nedavno iz Bentleya najavili potpunu elektrifikaciju svojih luksuznih vozila.

Proizvođač luksuznih automobila nakon 2026. proizvodit će samo hibride i e-automobile, a nakon 2030. sve njihove nove automobile pogonit će isključivo električni motori.

Slično su najavili sada i iz Maseratija, brenda luksuznih automobila koji je dio Fiat-Chryslera. Prvi čovjek kompanije David Grasso najavio je potpunu elektrifikaciju njihovih automobila tijekom sljedećih pet godina, javlja Zimo.

Ipak, elektrifikacija se ne odnosi isključivo na vozila samo s električnim motorima, već kako prenose na Electreku, možemo očekivati puno hibridnih vozila.

Novi Gran Turismo i Gran Cabrio također će biti elektrificirani, svi naši modeli bit će elektrificirani u sljedećih pet godina, najavio je budućnost Maseratija Grasso. Još prije dvije godine kada su iz Fiat-Chryslera najavili planove vezane uz električna vozila, spominjali su nekoliko hibrida iz Maseratija.

Tijekom ljeta kompanija je predstavila hibridnu verziju modela Ghibli, dok bi prvi potpuno električni automobil trebao biti Gran Turismo čije predstavljanje očekujemo sljedeće godine.

Što se Fiat-Chryslera tiče, njihovi su planovi vezani uz elektrifikaciju sporiji u odnosu na npr. Volkswagen koji će sljedećih godina uložiti desetke milijardi eura u elektromobilnost i nove tehnologije te do 2022. namjeravaju “barem djelomično elektrificirati” 30-ak vozila iz svoje ponude te možemo pretpostaviti da će s vremenom ubrzati svoje planove vezane uz tržište električnih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close