Premijum klasa

Lice u masi: Nova generacija Setra ComfortClass i TopClass autobusa

Nova generacija autobusa premijum brenda Setra je spremna. Upadljiva vanjska karakteristika je novo porodično lice ove serije. Iza nje stoji mnoštvo fascinantne tehnologije.
AutoMoto / Flash | 19. 07. 2022. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef dizajna Daimlerovih autobusa Stefan S. Handt: „Setra ComfortClass i TopClass su dobili mnogo elegantniji izgled. Setrina tvrdnja o premijum klasi je još jasnije naglašena.

“Pažljiv i dosljedan dalji razvoj je osigurao da prednji dio nove serije postavi nove standarde u pogledu izgleda i tehnologije kako bi se dodatno unaprijedio profil ovog brenda koji je tako duboko prožet tradicijom. Handt daje primer: „Značka brenda je sada jasno vidljiva u prednjem dijelu.“ Dalje tehničke karakteristike uključuju: „Novu potpuno LED svjetlosnu grupu u prednjem dijelu, optička vlakna u kombinaciji pokazivača pravca, dnevnih svjetala i pozicionih svjetala. Čak i iz daljine, Setra će sada biti prepoznatljiva kao Setra.“ Ovo se takođe odnosi na bokove autobusa sa novim trodimenzionalnim elementom.

Ekstenzivna dalja unaprjeđenja su također evidentirana ispod atraktivne karoserije. Između ostalog, putnički prostor je nadograđen novim pregradnim zidovima i servisnim setovima, kao i novim multimedijalnim sistemom.

Foto: SETRA  / Nova generacija Setra ComfortClass i TopClass autobusa

Premijera ADA 2 i ABA 5 po prvi put dostupni u autobusima

Pre svega, novi sustavi pomoći zasnovani na novoj električnoj/elektronskoj strukturi se po prvi put uvode u europski autobus. Oni čine Setra autobuse još sigurnijim, udobnijim, lakšim za korištenje i – što je važno u vremenima visokih cijena goriva – primjetno ekonomičnijim i ekološki prihvatljivijim.

Dva primjera: Setra ComfortClass i TopClass su prvi autobusi u Europi koji su opremljeni novim Active Drive Assist 2 (ADA 2), kombinacijom nekoliko sustava pomoći koji aktivno pomažu vozaču da održi odstojanje i ostane u traci, i Active Brake Assist 5 (ABA 5) sustavom za pomoć pri kočenju u hitnim slučajevima - sustav koji također može kočiti ukoliko primjeti pješake koji se kreću ili miruju. ABA 5 i ADA 2 su dva od mnogih tehničkih unaprjeđenja ovih novih autobusa koji smanjuju opterećenje vozača i osiguravaju veću sigurnost.


Sljedeća generacija Setra autobusa proslaviće svoju svjetsku premijeru za medije tijekom „IAA Transportation“ press dana u Hanoveru (18-20. rujna 2022).

Za kupce, ComfortClass i TopClass će biti predstavljeni na premijernom događaju u Neu-Ulmu od 23. do 25. rujna 2022. godine, nakon čega će usljediti brojni europski sajmovi u Španjolskoj, Italiji, Švedskoj, Češkoj Republici i Francuskoj.

Više informacija o brendu Setra dostupno je na:

www.media.daimlertruck.com i www.setra-bus.com

Kopirati
Drag cursor here to close