Radi se jedan primjerak

Lamborghini SC20: Unikatni kabriolet s V12 motorom

Kreativni odjel Lamborghinija, Centro Stile, stvorio je ultimativni sportski automobil u kabriolet inačici, agresivnog izgleda, smjelih linija, napredne aerodinamike i, naravno, velike snage. Broj izrađenih primjeraka je – jedan!
AutoMoto / Flash | 18. 12. 2020. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Lamborghini / Lamborghini SC20

Lamborghini je predstavio svoj novi kabriolet model za cestu i trkaću pistu koji objedinjava naslijeđe te marke što se tiče dizajna i karakteristika s modernim smjernicama superautomobila i vrhunskom aerodinamikom. Rezultat rada njihovih dizajnera i inženjera u kreativnom centru Lamborghini Centro Stile je SC20 – kabrio načinjen većinom od ugljičnih vlakana za jedinstveno iskustvo uživanja u vožnji. Bolid je proizveo odjel Lamborghini Squadra Corse, inače zadužen isključivo za trkaće automobile ove marke.

Ono što izdvaja ovaj model od ostalih u ponudi Lamborghinija jest da je riječ o tzv. “one off” projektu, tj. vozilu izrađenom u samo jednom primjerku, za poznatog kupca koji je odredio i boju te specifikacije jurilice. Sličan projekt Lambo je odradio i prije dvije godine s modelom SC18.

Ovogodišnji Lamborghini SC20 iznimno je lagan, a pogoni ga V12 motor zapremnine 6,5 litara koji proizvodi 770 KS i 720 Nm. Na 20-colnimi naplacima sprijeda i 21-colnima straga postavljene su trkaće gume Pirelli PZero Corsa koje imaju zadatak tu snagu prenijeti na pistu, javlja Bug.

Izvana SC20 prepoznatljiv je po linijama jedinstvenima za ovu marku, uz prenaglašene elemente aerodinamike sa svih strana te veliki pomični stražnji spojler i difuzore koji bi zajedno trebali pružiti velik downforce.

Vanjska boja Lamborghinija SC20 je bijela s plavim detaljima, dok je unutrašnjost crno-bijelo-plava s detaljima vidljivih pletenih ugljikovih vlakana na upravljačkoj ploči, središnjoj konzoli i drugim elementima kabine. Naravno, sve to izrađeno je i obojano isključivo prema željama kupca. Bogatog i anonimnog.

Kopirati
Drag cursor here to close