C-Aircross Concept

Koncept iznenađenje iz Citroena

AutoMoto / Flash | 11. 02. 2017. u 18:23 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Citroën premijerno predstavlja odvažno konceptno vozilo sa snažnom i obojenom osobnošću.

C-Aircross Concept je Citroënova interpretacija SUV-a u automobilskom segmentu B i za marku označava novu etapu u njenoj produktnoj strategiji. Sa ovim oblikom karoserije, koji je usmjeren na međunarodna tržišta, marka najavljuje svoju ofanzivu na segment sportskih terenskih vozila u Europi.

Njegova jedinstvena osobnost povezana je sa duhom novog modela C3 koji se na tržištu pojavio krajem 2016. godine:

Izrazit i obojeni DIZAJN

C-Aircross Concept svojom ravnotežom između zaštite i tekućih linija kao i svojim moćnim, originalnim i svježim odnosom izražava svoju raznolikost u segmentu sportskih terenskih vozila.

Njegova suvremena silueta ima moderne oblike koji su u kontrastu sa snažnim grafičkim elementima i naglascima u boji. On je također odraz prostrane putničke kabine u kojoj odabrane boje i materijali stvaraju tehnički i opušten ambijent u veoma pročišćenom stilu.

Suvremeno i velikodušno odmjerena udobnost u vozilu

Vrata sa suprotnim otvaranjem Citroënovog modela C-Aircross Concept otvaraju se u zračni putnički prostor koji poziva na bezbrižnu avanturu. Koncept nudi puno prostora, velika i udobna sjedala te obilje svjetlosti zahvaljujući panoramskom krovu.

U unutrašnjosti se mogu pronaći svi elementi programa Citroën Advanced Comfort® i tehnologija koja služi korisnosti kao na primjer: prikazivač u boji u visini očiju, jednokraki obruč volana sa pojednostavljenim upravljačima, kamera za preglednost unazad i indukcijsko punjenje pametnih telefona.

Optimistički usmjeren koncept C-Aircross ima jedinstvenu osobnost. Njegov suvremeni dizajn je izrazit i obojen. Zasniva se na ravnoteži vodoravnih linija i mišićavom izgledu. Karoseriju vizualno povećavaju zaštitne obloge koje okružuju njenu donju polovinu.

Timovi za stilsko oblikovanje kod Citroëna su preko vozila C-Aircross Concept uspješno povezali tekuće linije sa atributima SUV-a, i to na kompaktnoj karoseriji (dužina: 4,15 m, širina: 1,74 m, visina: 1,63 m).

Koncept C-Aircross gradi na prepoznatljivim produktnim i stilskim potezima novog C3, zato se kod njega izmjenjuju glatke površine i grafički kontrasti sa naglascima u boji.

Terenske sposobnosti

Konceptno vozilo C-Aircross sa izgledom sportsko terenskog vozila i svojim zabavnim duhom i savremenim tehnologijama nudi zaista pravu udobnost u vožnji. Dobro je opremljen za svakodnevna putovanja u gradskim sredinama, ali i za izlete u planine ili na more, kako sa obitelji tako i sa prijateljima. U središnjoj konzoli ima okretljiv kotačić višenamjenske funkcije "Grip Control".

Funkcija Grip Control je nadogradnja klasičnih sustava za sprečavanje proklizavanja kotača, ugrađena u računalo sustav ESP. Upravlja proklizavanjem pogonskih prednjih kotača i na taj način brine za lakšu vožnju po zahtjevnom terenu.

Svrha ove inteligentne tehnologije je poboljšanje pogonske snage uz korištenje 5 načina djelovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close