Upit u parlamentu

Koliko ima službenih automobila, kada i kako ih koriste članovi vlasti?

AutoMoto / Flash | 10. 06. 2015. u 11:07 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mirsad Đonlagić zatražio je danas od zakonodavne i izvršne vlasti podatke o broju službenih automobila i pravilima njihovog korištenja.

On je na današnjoj sjednici podsjetio da su ceste u BiH ionako u lošem stanju, a rotirajuća svjetla službenih automobila dodatno otežavaju promet zbog čega je njegov stav da se treba znati kada i kako se koriste takva vozila.

Od državnog predsjedništva, Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine zatražio je odgovor i o nabavnim cijenama automobila kao i o njihovoj starosti te o tome tko daje nalog za korištenje tih automobila i tko daje nalog za pratnju tih automobila

''Je li regulirano u kojem dijelu dana se može koristiti vozilo, te po kojem propisu je regulirano njihovo ponašanje na cesti'', upitao je Đonlagić.

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Salko Sokolović također je tražio informaciju o nabavci sedam automobila marke "citroen" za potrebe Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te jesu li nabavljeni u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić kazao je da Agencija za policijsku potporu nije nabavila ta vozila, a upućen je i dopis SIPA-i da se provjere ovi navodi.
Podsjetimo, građani često na Internet postave snimke s bh cesta gdje se vozači službenih automobila neprimjereno ponašaju na cesti, kršeći prometne propise.


Kopirati
Drag cursor here to close