Stanje na cestama

Kiša usporila promet u cijeloj BiH

AutoMoto / Flash | 05. 04. 2017. u 06:30 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nestabilne vremenske prilike uvjetuju da se u srijedu ujutro na većini cesta u Bosni i Hercegovini prometuje sporije.

Kolnik je pretežno mokar ili vlažan, a u višim predjelima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle.

Zbog novih padalina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Posebna pozornost skreće se na dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15. travnja.

Zbog održavanja Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2017, kao i Salzburg foruma, do 7. travnja, do ponoći, na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih tvari na području BiH.

Sanacijski radovi aktualni su na autocesti A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnim cestama: M-5 Bihać-Izačić, M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar. Na ovim dionicama prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Crne Gore, svakodnevno u vremenu od 09.00 do 11.00 sati i od 13.00 do 15.00 sati, dolazi do potpune obustave prometa na GP Klobuk.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tijekom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno prometuje usporeno, priopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close